Mestdistributie

Houbraken BV is al meer dan 40 jaar actief in de mestdistributie. In die tijd hebben we een uitgebreid landelijk distributienetwerk opgebouwd met ruime opslagcapaciteit en 13 transporteenheden. Momenteel rijden wij met 13 tankopleggers en een containerwagen combinatie die allemaal zijn uitgerust met AGR gps.  

Wij verzorgen transport in Nederland en België, zowel import als export. We werken in ieder afzetgebied met een aantal vaste verspreiders. 

Mestverwerking

U bent varkenshouder en produceert mestDan moet u een deel van dit overschot laten verwerken. Houbraken biedt de oplossing! 

Met de verwerking van vloeibare drijfmest verkrijgen wij onder andere Fertex. Dit is een dikke stapelbare meststof die rijk is aan fosfaat. Nadat de Fertex een uur lang op 70 oC wordt gehouden wordt het afgezet in Franse akkerbouwgebieden. Houbraken zorgt er zo voor dat u als varkenshouder op verantwoorde wijze aan uw mestverwerkingsplicht voldoet.  

Wij zijn al 10 jaar actief in het verwerken van varkensmest. Hierbij scheiden we de mest in drie reststromen:  

  • dikke fractie 
  • mineralenconcentraat  
  • zuiver water

Vloeibare mest wordt gescheiden in dikke en dunne fractie. De dikke fractie wordt gehygiëniseerd en naar Frankrijk geëxporteerd. De dunne fractie wordt verder gescheiden in zuiver water en mineralenconcentraat. Mineralenconcentraat is een waardevolle kunstmestvervanger die gebruikt kan worden in de akkerbouw en de veehouderij.  

Mineralenconcentraat

Met de verwerking van vloeibare mest verkrijgen wij ook mineralenconcentraat. Deze meststof is rijk aan kali en stikstof en mag als kunstmest aangevoerd worden. Ook is het toepasbaar bij derogatie-bedrijven. Wij passen géén ijzersulfaat toe! Hierdoor worden de fosfaten op het land niet gebonden en komen zij dus in z’n geheel vrij.

Mineraalconcentraat is: 

  • Een ideale natuurlijke kunststofvervanger  
  • Rijk aan stikstof (7,5 kg/ton) en kali (8,5 kg/ton) 
  • Een kunstmest-besparende oplossing 
  • Goed mengbaar in uw silo of kelder voor een homogeen verdeelbaar product
  • Dunner van structuur, dus de put komt beter leeg 
  • Bevorderend voor snellere grasgroei, en dus meer voer 

Neem contact op

Wilt u graag gebruik maken van ons mineralenconcentraat, wilt u de mest van uw bedrijf afvoeren, of misschien allebei? Neem dan contact met ons op.  

Adresgegevens

Bredasedijk 51a
5571 VB Bergeijk

E-mailadres

Telefoonnummer

0497-541748